Information angående covid-19

Vi följer rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och Region Kalmar läns Smittskydd. Det innebär att vår trafik rullar som vanligt.

I söndags, den 29 mars, infördes förbud mot sammankomster för över 50 personer i Sverige. Detta förbud gäller inte för kollektivtrafiken. Det går därför att resa som vanligt med Kalmar länstrafik. Det är dock viktigt att vi alla följer Folkmyndighetens och Region Kalmar läns rekommendationer - är du sjuk så ska du stanna hemma. Det är viktigt att visa extra omtanke för varandra just nu.

De svenska myndigheterna går ut med följande råd:

  • Stanna hemma om du är sjuk.
  • Tvätta händerna ofta och noggrant med tvål och vatten.
  • Använd handsprit om du inte har tillgång till tvål och vatten.
  • Hosta eller nys i armvecket.
  • Undvik att röra ögon, näsa och mun.

Om det kommer nya rekommendationer för kollektivtrafiken kommer vi att följa dessa och så snabbt vi kan informera dig här.

Nedan kan du hitta mer information om Covid-19

Danmark har stängt sina gränser

Gränsstängningen gäller till och med den 13 april. Detta för att hindra spridningen av Coronaviruset. Beslutet påverkar Öresundstågen som trafikerar Öresundsbron.

Öresundstågstrafiken till Damnark är reducerad till ett tåg i timmen och detta medför längre resetider.

Använd vår reseplanerare här på hemsidan eller i vår app för att söka din resa.

Det är enbart danska medborgare eller personer som arbetar i Danmark som får tillåtelse att resa vidare. Läs mer på danska polisens hemsida.

Gränskontroller kommer att ske med samtliga resenärer som reser till Danmark. Resenärer med ett giltigt syfte för inresan till Danmark ska kunna resa över gränsen som tidigare, bland annat pendlare. Läs mer om vad som gäller vid resan till Danmark på Svenska Ambassadens hemsida.

OBS! Övriga resor med Öresundståget påverkas ej av detta i nuläget.

Uppdaterad 30 mars 2020