Två resenärer går ombord via framdörren på en buss

Kalmar länstrafik öppnar samtliga framdörrar

Den 4 oktober öppnar vi samtliga framdörrar i busstrafiken. Vid öppen framdörr ska påstigning ske via framdörren.

Arbetsmiljöverket har dragit tillbaka sitt föreläggande om stängda framdörrar och avspärrade sittplatser. Från den 4 oktober 2021 kommer samtliga framdörrar på Kalmar länstrafiks bussar vara öppna för ombordstigning. Stolsraderna närmast föraren kommer också öppnas upp för resenärer.

Under helgen kommer framdörrarna öppnas upp successivt på respektive fordon, det innebära att det kommer finnas fordon med öppen respektive stängd framdörr. På måndag den 4 oktober kommer samtliga framdörrar vara öppna för ombordstigning.

Påstigning via framdörren i samtliga bussar

I samband med att framdörrarna öppnas återgår vi till de rutiner som fanns innan pandemin. Det innebär att det återigen införs obligatorisk påstigning via framdörren (undantag för rullstolar, barnvagnar & rollatorer).

Se uppskattad beläggning på bussar med appen GoOn

GoOn är en app som hjälper våra resenärer att hålla avstånd i våra bussar. I GoOn-appen går det att se uppskattad beläggningen på Kalmar länstrafiks bussar i Kalmar län, läs mer om GoOn här.

Rekommenderar alla att förköpa biljetter

Vi rekommenderar alla resenärer att förköpa sina biljetter. Detta för att påskynda ombordstigningen.

Här förköper du biljetter:

Covid-19 restriktioner i kollektivtrafiken är borta

Den 29 september beslutade regeringen att ta bort restriktioner och rekommendationer i kollektivtrafiken. Här kan du läsa mer om vad som gäller nu.

Frågor och svar

Uppdaterad 27 september 2021