Flicka åker buss och blickar ut över landskapet

Östersjöexpressen

En direktbuss mellan Oskarshamn och Stockholm via Norrköping.

Kalmar länstrafik har i samarbete med Connect Bus från den 17 juni 2019 direkttrafik från Oskarshamn till Stockholm med buss. Det går även att byta till tåg i Norrköping för vidare resa till Stockholm för att komma fram något snabbare. Samarbete bygger på ett test tänkt att se hur en sådan trafik kan byggas upp och nyttjas för att tillslut nå vårt långsiktiga mål - att skapa ett superbuss stråk längs E22 från Karlskrona till Norrköping för vidare koppling med tåg till slutdestination.

Tidigare körde Connect Bus trafik mellan Västervik – Norrköping – Stockholm (Västerviksexpressen). Från och med den 17 juni utökades den kommersiella trafiken till att även gälla sträckan Oskarshamn – Västervik och hela trafiklinjen döptes därmed om till Östersjöexpressen. Det är under en testperiod en dubbeltur som ingår i uppgörelsen:

Avgångar

- 07.50 från Oskarshamn station, ankomst Stockholm kl. 12.35. 
- 18.00 från Cityterminalen i Stockholm, ankomst till Oskarshamn kl. 22.30.

Trafiken körs samtliga dagar i veckan och det går att söka efter resan i vår reseplanerare på webben och i appen.

All information om trafiken i övrigt liksom köp av biljetter görs via Connect Bus hemsida. Trafiken kommer kontinuerligt utvärderas och parallellt genomförs en upphandling av samarbetspart för utvecklad trafik efter den 7 jan 2020.

Uppdaterad 20 juni 2019