Resekort Sydtaxa

Att resa över länsgräns

Biljettutbud, regler och giltigheter kan skilja en del mellan Kalmar län och övriga län.

Sydtaxan

Sydtaxan är ett samarbete mellan länen i södra Sverige (Blekinge, Halland, Jönköping, Kalmar, Kronoberg och Skåne). Du kan resa över länsgränserna med samma kort och gemensamma produkter, priser och resevillkor.

Gemensamma biljetter inom Sydtaxan

Inom sydlänen har vi kommit överens om ett gemensamt biljettutbud: enkelbiljett, reskassa, resperiod och Duo/Familj-biljett. Dessa går att köpa på våra fasta försäljningsställen i Emmaboda, Högsby, Kalmar, Nybro och Vimmerby. De går även att köpa i Sydtaxeautomaterna som finns placerade i Emmaboda, Kalmar och Nybro samt ombord på bussar som kör trafik över länsgräns.
I Sydtaxeautomaterna kan du köpa din biljett tidigast tre timmar före avgång.

Glöm inte att skriva ut ett inspektionskvitto på något av ovan nämnda, fasta försäljningsställen eller i Sydtaxeautomaten när du aktiverat din resperiod. På kvittot står aktiveringsdag för resperioden. Resekortet Sydtaxa och inspektionskvittot räknas tillsammans som ett giltigt färdbevis.

Resplusbiljett

Med en Resplusbiljett samlar du hela resan på en och samma biljett, oavsett hur eller med vilket länstrafikbolag du reser. I Resplusbiljetten ingår också en "komma fram-garanti", vilket innebär att trafikföretagen tar ett gemensamt ansvar för att se till att du kommer fram till slutmålet för din resa. Du köper din Resplusbiljett här

Kontantfritt i Kronoberg den 15 december

Från och med den 15 december blir det kontantfritt i Kronobergs kollektivtrafik. Det kommer därmed inte vara möjligt att betala med kontanter ombord på Kronobergs länstrafiks bussar.

Frågor och svar

Uppdaterad 12 februari 2019