Vägen fram är gemensam

Välkommen tillbaka till kollektivtrafiken! De senaste åren har det känts tomt och underligt i trafiken då många av er valt att resa på annat sätt. Vi är glada för att vi återigen kan hälsa er välkomna att resa med oss som tidigare.  

Kollektivtrafiken är ingenting utan resenärerna - Tillsammans är vi kollektivtrafiken och gemensamt kan vi se till så att resandet fortsatt kan ske tryggt och säkert. 

 

Tillbaka till det nya normala

Nu är det fritt fram att trängas på läktare, sitta bredvid en främling på teatern, samlas på barer och nattklubbar eller jobba ihop med kollegorna på kontoret. Precis som före pandemin kan man komma att sitta nära en främling på våra bussar och tåg.

För en del kan det här kännas ovant och lite otryggt till en början och vi ska göra vad vi kan för att göra återgången så smidig som möjligt. Om du vill undvika trängsel kan du använda dig av appen GoOn för att se om det är trångt på bussen i förväg.

Tack för att du fortsätter att visa hänsyn.


Vad som är bra med kollektivtrafiken

Var uppmärksam

Alla restriktioner kopplade till kollektivtrafiken är slopade men pandemin är fortfarande inte över. Det är därför fortfarande viktigt att tänka på det här när du reser med Kalmar länstrafik:

  • Res aldrig om du har symptom som skulle kunna vara covid-19.
  • Visa omtanke och hänsyn – andra kan fortfarande vara oroliga för smitta även om du inte är det.

Frågor och svar om att resa i kollektivtrafiken