Bosse visar upp det nya resekortet

Nytt resekort

Nytt biljettsystem innebär nya resekort. Senast den 13 oktober behöver du byta till det nya kortet. Nedan kan du läsa hur du gör.

Du som vill använda ett resekort i framtiden behöver byta från ett gammalt kort till ett nytt. De nya korten innehåller nya funktioner för dig som reser med dem.

Nedan finns mer information om viktiga datum samt vilka funktioner och möjligheter som de nya korten ger dig som resenär.

Gammalt VS Nytt Resekort.jpg

Få tag på nytt resekort

Det finns tre sätt att få tag på ett nytt resekort:

  1. I samband med köp av en biljett på Mitt konto. När du köper en biljett på Mitt konto kan du välja att få ett resekort hemskickat. 
  2. Via Kalmar länstrafiks kundcenter och återförsäljare. Här kan du hitta var kundcenter och återförsäljare finns.
  3. Genom att ringa till Kalmar länstrafiks kundtjänst kan du köpa 30-dagarsbiljett, Seniorbiljett eller Fritidsbiljett som sedan skickas hem till dig, 010 – 21 21 000. Biljetten placeras på ett nytt resekort.

Nya funktioner med ett nytt resekort

Det nya kortet är laddat med ny teknik som underlättar köp och hantering av biljetter. Du kommer själv kunna köpa biljetter till det nya resekortet genom Kalmar länstrafiks nya e-handel ”Mitt konto” samt i en biljettautomat. Det innebär att du själv kan köpa en biljett som kan placeras på resekortet.

Du som inte vill eller kan använda Mitt konto kommer fortsatt kunna få hjälp med att köpa och ladda biljetter på ett resekort via Kalmar länstrafiks kundcenter och återförsäljare.

Blippa nytt resekort

Det nya resekortet ska blippas i biljettläsaren vid ombordstigning. Detta kan göras först när framdörrarna på de stora bussarna (2 dörrar eller fler öppnas), undantag är stadsbussarna i Kalmar.

Blippa vid mittdörren på stadsbussarna i Kalmar Oskarshamn och Västervik

På stadsbussarna i Kalmar, Oskarshamn och Västervik har biljettläsare installerats vid mittdörren. Det innebär att det nya resekortet ska blippas vid ombordstigning. På biljettläsaren kommer det sitta information som visar vilka biljetter och kort som ska blippas.

Inspektionskvitto ombord på tåg med nytt resekort

När du reser med våra tåg, Öresundståg, Krösatåg & Kustpilen, krävs ett utskrivet inspektionskvitto. Inspektionskvittot kan du på egenhand skriva ut i våra nya biljettautomater eller så kan du få det utskrivet via återförsäljare.

Inspektionskvitto måste även medtagas på SJ-tåg inom Kalmar län.

Frågor och svar om det nya resekortet

Uppdaterad 21 december 2020